torsdag 21 juli 2011

Stora evenemang i antågande

Igår gick sista Sommaren i City-arrangemanget av stapeln, men det innebär varken att de större evenemangen eller sommaren är förbi.

I veckan pågår Hemvändarveckan i Nordmaling för fullt som avslutas med den populära marknaden. Från och med lördag den 23 juli fram till den 28 juli finns ett gediget program på Holmön som firar sin årliga Norrlandsvecka där öbor öppnar sina gårdar för besökare och mycket händer i övrigt.

Holmön står även längre fram för två av de stora händelserna i Umeåregionen. Visfestivalen går av stapeln för 17 året i räkningen, i år med Säkert och norske Lillebjorn Nilsen, som stora dragplåster. När visorna klingat ut tar jazzmusik över i och med jazzfestivalen Sea Jazz.

Vart annat år har Umeå och Piteå en mässa för ung som gammal vid namn Stora Nolia. Mässan pågår i dagarna 9 och generar alltid många besökare.

Några av alla andra höjdpunkter i sommar är: Umeå Fotbollsfestival, Swedish Beach Tour 2011, Bondens egen Marknad och Världens största surströmmingsfest.

Missa inte dessa, mycket trevliga, fartfyllda, familjevänliga, arrangemang i Umeåregionen! Fler finner du via vår evenemangskalender.

//Nina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar